Indoneesiapärane marineeritud köögiviljasalat spargli ja maapähklitega

Spargli hooaeg võtab tuliseid tuure üles, juba on nähtud kodumaist rohelist sparglit turul. Sattusin eile ühes Saksa blogis huvitava salati peale, mis ka sparglit sisaldas. Mul nimelt tekib alati keset maid probleem, et mida sparglist veel teha saaks kui esimene suur isu on kustutatud ning siis ma paaniliselt otsingi  mööda internetti ideid. Antud salatis on küll spargel üks pisike komponent, kuid juba retsepti lugedes hakkasid mul süljenäärmed tööle. Postituse lõpus on viide ka blogile, kus näeb ka kauneid pilte roast.

Nagu eelmisest postitusest sai lugeda, tahad üle 100 aastaseks elada- söö palju ube ja vähe liha🙂 !

Salatiks:
1 väike kurk
2 porgandit
100 g rohelisi ube
100g noort kapsast
250 g valget või rohelist sparglit
1 väike lillkapsas
150 ml riisiäädikat
100g värsket ananassi
soola

Kaste:
40 ml päevalilleõli
1 suur sibul
1 tl tšilli helbeid
1 pöidlasuurune tükk ingverit
4 küüslauguküünt
50 g makadaamiapähkleid hakitud
100g röstitud, soolatud maapähkleid
1 tl kurkumit
suhkrut
värske koriandrit
1 spl valge seesami seemneid

  1. Kuumuta ahi 140ºni
  2. Pese oad ja lõika ära otsad. Koori kurk ja lõika köögiviljakoorijaga laastud. Koori spargel (valge). Lõika kapsas õhukesteks ribadeks ja lillkapsas murra või lõika väikesetesks õisikuteks. Koori porgand ja viiluta või lõika väikesteks ratasteks.
  3. Lase potis vesi keema, lisa sool ja pool äädika kogusest ja blanšeeri köögiviljad-oad, porgand ja spargel 2 minutit, lillkapsas 1 minut, kurk 30 sekundit.
  4. Laota blanšeeritud köögiviljad ahjuplaadile koos kuubikuteks lõigatud ananassiga ja pane nad nn. “kuivalt” ilma õlita  15 minutiks ahju (140º)
  5. Haki sibul, küüslauk ja ingver ning prae koos chillihelvestega päevalilleõlis kergelt läbi (1 minut), siis lisa kurkum ja makadaaniapähklid. Prae neid umbes pool minutit, lisa ülejäänud äädikas ja maapähklid
  6. Lisa ahjust tulnud köögiviljad, lase vedelikul keema tõusta ja seejärel tõsta pott tulelt maha. Maitsesta suhkru ja soolaga. Jahuta maha, ideaalne oleks 1 ööks külmkappi seisma jätta. Enne serveerimist puista peale seesamiseemneid ja hakitud koriandrit.

Pilte sellest salatist näeb siit

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s